לא רבים מכירים אותה כחברה פרטית, מהחברות המעטות שלא שייכות לאיזו מפלצת . בדיוק כמו רולקס ופטק, וסייקו ואודימר. ראשית, כדאי לדעת שמקורות שופרד הולכים אחורה כ 150 שנה והחברה התחילה כעסק לשעונים ותכשיטים על ידי משפחת שופלה, שעד היום בעלת החברה. ..משפחת שופלה נחשבת לאחת מחמשת המשפחות העשירות בתעשיית השעונים השוויצרית עם הון המוערכך בכ 3 מיליארד דולר. . החברה יייצרה שעוני כיס מדוייקים ששימשו לתיזמון הרכבות בשוויץ. (railway watch). לפני כ 55 שנה רכשה החברה יצרן מנגנונים בשם שופרד וממנו נגזר השם..
haute horlogerie
זמן רב החברה ייצרה בעיקר תכשיטים, ותקופה די ארוכה שעונים נחמדים עם מנגנוני אטה וכד' (לא מדבר על גרסאות הנשים המתוכשטות) עד שלפני קצת יותר מ 20 שנה החליטו להחזיר עטרה ליושנה והחברה נכנסה לכך בכל הגב הכלכלי האדיר שלה.
בעקבות כך החלה החברה להוציא מנגנוני בית איכותיים מאוד מסדרת LUC. המנגנונים שהיא מוציאה מציגים חדשנות ואיכויות המשתוות לחברות הטובות ביותר. למשל מנגנון 1.98 שהוצג בשנת 2000 והיה עם 9 ימי טעינה!.
בהיותה גם יצרנית תכשיטים, לחברה יש מפעל יציקה כך שאת הקייס של השעון מייצרת בעצמה. כאמור גם את המנגנונים. שופרד דרך אגב אחת החברות הבודדות שמייצרות מנגנוני מיקרו רוטור. כאמור שעוני החברה מסדרות LUC איכותיים ביותר והחברה מייצרת גם את הלוחות והקייסים לשעוניה ברמות שתראו רק בחברות ה top tier.
כדוגמא אחת, ולא הכי בולטת, שופרד LUC PRO ONE GMT נחשב כאחד משעוני ה GMT הטובים בשוק.
הבנו כבר שלחברה יש יכולות שענות גבוהות מאוד, היא לוקה בעיקר ביכולת השיווק ובהחצנה של יכולות אלו.
למרות השקעה בפרסום התחושה יותר שזו חברה המתנהלת לעיתים בין הצללים. ואולי זו אחת הסיבות שאין לה קו המזוהה איתה . לאומגה יש את הספידמסטר, לרולקס את הסבמרינר, לאודימר את הרויאל אוק, לפטק את הקלטרבה, לזניט את האל פרימרו ולסייקו את המרין מסטר, אפילו לחברת תכשיטים בהגדרה כקרטייה, יש את דגם המזוהה איתה הסנטוס.. נכון , יש סדרה של שעונים היוצאת כל שנה לכבוד המילה מילייה, אבל לא נשאו קו עיצובי של שעון/סדרה דגל (להבדיל מאיכות). אין ספק שהדבר משפיע על שוק היד שניה של השעון.
השינוי החל עם דגמי המילה מיליה החדשים והמהפך ממש לפני כשנתיים.
מיללה מייליה, הוא קו שעונים הספורטיבי של החברה, תמיד הייתה לי חיבה אליו, אך השימוש במנגנונים ג'נריים שנמצאים בשעונים זולים בהרבה (אטה, ולז'ור) פחות קסם לי.
ב 2015 החליטה החברה לשלב את היכולות השעניות בדגמי המילה מילייה שלפני כן נשענו על מנגנוני אטה. מה שתפש אותי בעיקר הוא גם איכות השעון, איכות המנגנון, מסוג 01.08-C והעובדה שקו שעוני המילה מיליה החדש בעל ייחוד, אולי זה האדום, אולי סידור הלוח וספרות 6-12, אבלאין חובב שעונים שלא יזהה את הקו העיצובי של שופרד בדגמים הללו.
הדגם הספציפי שאני עונד בחודשיים שלושה האחרונים נקרא Chopard Mille Miglia GTS Power Control
השם נלקח מעולם המכוניות. GTS - Grand Turismo Sport
השעון מאופיין ב60 שעות טעינה, איכויות כפי שציינו קודם, מנגנון שכולו פיתוח אינ האוס , ניראות מצויינת ביום ובלילה, ודיוק של כרונומטר (גם סרטיפיקציה). קוטר השעון 43ממ ועוביו 11.4 בלבד.
השעון פועם בקצב 4 הרץ, וכפי שלמדנו זה אומר 28,800 ביט.
השעון מרגיש קל ונוח על היד והשילוב של רצועת הגומי וסוגר הפטנט עובד נהדר. בנוסף , יש משהו שעובד נכון בלוח השחור מט וציפוי הזכוכית שמרגיש "חד". כאילו אין זכוכית. מבו מהצד על הלוח מראה חדות מדהימה בהדפסה וכל האלמנטים על הלוח נראים "חיים".
(יש דגם דומה שבשעה 9 יש מכוון לטעינה, נחמד כשרוצים לדעת מתי להחזיר אותו ליד כדי שלא יעצור).
לא ארחיב יותר מדי על הדיוק, אבל מהרגע שהוא עולה על היד ועד שיורד ממנה, אין צורך לכוונו.
---
הדיל: מחיר המחירון של השעון בחול 5500$ כלומר לפי 3.5 יוצא 19000 שח. מי שיזמין בדואר ישלם עוד כ 3200 שח מע"מ. תופעה מעניינת בחו"ל (אירופה וגם ארה"ב), הקשורה כנראה לעובדה שהשעון לא פשוט להשגה בכל מקום היא סוחרים המבקשים של שעון חדש כזה כ 6000$, לכן שיעורי בית תמיד טוב לעשות כי זה לא אמור להיות המחיר.
בפועל השעון נמכר בחו"ל בהנחה מסויימת. ג'ומה מוכרים אותו בכ 15,500 ש"ח (13,000 ₪+ 2200 שח מעמ), זה מחיר ללא אחריות חברה וכד'. ניתן למצוא אותו אצל סוחרים שונים שמבקשים סכומים שנעים סביב 4000$ +-250$ , לכן אפשר לצאת מההנחה שזה מחיר "הרחוב" הממוצע של שעון חדש וסט מלא , לא ברור אם מגיע מאחרים עם אחריות מסודרת ויש לבדוק זאת.
אם ניקח את גזרת המחיר הנמוכה ביותר נראה שהמחיר הוא כ 3750$ לסט מלא ושעון חדש (בהנחה שכל עלויות המשלוח והעברות הכספים , כ 100-300$ , על המוכר) כלומר 15500 שח, קרוב מאוד למחירו בארץ לאחר הנחה קלה, אז מעבר לרכישה מקומית זו עוד סיבה שהביאה אותי ללכת בדרך הנוחה של רכישה בארץ אצל יבואן רשמי ושעון חדש לחלוטין .
---
ומשהו שאף אחד לא שואל, הרצועה. מוטיב חריצי הצמיג מופיע ברצועת המילה מלייה. ולמי שלא יודע זה העתק החריצים של צמיגי DUNLOP משנות ה 60, חברה חלוצה בתחום הצמיגים שבין השאר המציאה את הצמיג המשולב גומי וקנבס, את הצמיג המאפשר נסיעה גם כשיש תקר, את הצמיגים המונעים החלקה, ולזכותה אינספור זכיות במרוצי מכוניות, חברה שהיום מהווה חלק מתאגיד פירלי..
לסיכום קצר:
שעון לא נפוץ, יוצא דופן בנוף השעונים חסרי הזהות , מי שבקיא יודע מייד איזה שעון איכותי יש על היד.
.
להנאתכם מצב תמונות השעון ביום ובלילה , קרולין שופלה המובילה את החברה עם אחריה ושמנווטת את הקו העיצובי ודוגמא למנגנון מיקרו רוטור מבית שופרד.