|
|
|
|
רוצים דיוק ?
מאת:
cinege
Dec 21, 2014
||
09:36
קנו שעוני קוורץ או גרנד סייקו עם ספרינג דרייב. באשר לשעונים מכניים אין ברירה אלא לחיות עם סטיה של שניות בודדות ליממה ולכוון מדי פעם. זה כנראה מפריע בעיקר לדייקנים ואני אחד מהם ולכן אם כבר אז בבקשה פלוס ולא מינוס.
|
|
|
•
|
מרכיב הדיוק בשעונים מכניים
omr1
|
|
|
Dec 19, 2014 | 12:16
|
|
אני יודע ומבין שמרכיב הדיוק בשעונים אינו חשוב כל כך בשיקול הקניה של שעון זה או אחר. אבל בכל זאת היתי מעוניין להשוות בין השעון שלי מסוג אומגה סימסטר אקווה טרה שעושה +3 שניות ביממה לשעונים אחרים שברשותכם.
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Dec 19, 2014 | 17:18 |
|
זה משתנה עם הזמן לכאן ולשם
הסאב שלי בן 6 נמצא ב+1 מאוגוסט שעבר
הדיטונה ב-2 מאז שנירכשה לפני שנתיים
הGMT עדיין בנילון בבית ממתין שאשוב לארץ
בכול מיקרה שלוש שניות זה מצויין דקה וחצי בחודש לא יפריע לך אלא עם כן אתה משוגע על דיוק ואז שעון מכני יתסכל אותך
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Dec 19, 2014 | 18:24 |
|
נושא הדיוק הוא טחון בשענות, ולמעשה הולכים בו לעיבוד.
בוא נסתכל על כך במספרים ראיליים. ביממה יש 86400 שניות, השעון שלך ממהר ב 3 שניות, זה אי דיוק של 0.0034%, נגיד שהשעון שלך עובד על 28800 לשעה, זה 4 פעמים בשנייה שהמשקולת עושה הלוך וחזור. זאת אומרת שהשעון שלך ביממה אחת מבצע 345600 פעמים את אותה התנועה בעקביות של 99.9976% !!! זה פאקינג מדהים!!!. רוצה לחשב לשנה? לעשור? ל5-6 עשורים שהרבה שעונים עוד מתקתקים?
זה מה שאני אוהב בשענות, תראה לי עוד מכונה ביצירה אנושית, במיוחד עבודת יד (שעונים וינטג'') שמסוגלת לשמור על חזרתיות של אותה פעולה ברמת דיוק כזו במשך טריליוני פעמים, וזאת בעזרת קפיצים, גלגלי שיניים ומנופים בלבד.
זה באמת משנה 3 או 5 שניות?
פתרון אחר זה לקנות שעון ללא מחוג שניות :)
|
|
|
|
|
•
|
אני מסכים עים כל מה שנאמר כאן
omr1
|
|
|
Dec 20, 2014 | 10:27 |
|
ובשירשורים הקודמים שעוסקים בנושא הדיוק. אף על פי כן אים אתלבט בין שני שעונים שמאוד ימצאו חן בעיני אני אקנה את המדוייק יותר ולא משנה אים הוא בעל מנגנון מכני כזה או אחר.
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Dec 20, 2014 | 19:37 |
|
הברייטלינג קוקפיט כרגע בתיקון אבל היה במינוס 5
הייגר רברסו במינוס 2 והחונג׳ין במינוס 5
אדם עם שעון יודע מה השעה. אדם עם שני שעונים אף פעם לא בטוח
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Dec 20, 2014 | 20:23 |
|
אלה ששמעון פשוט זז מהר מידי
|
|
|
|
|
•
|
הייתי רוצה שכל השעונים שלי ידיקו
yonatan
|
|
|
Dec 20, 2014 | 21:42 |
|
בסביבת ה 0 עד 2+ שניות ליממה. אני מסכים ששעון יצבור סטייה של לא יותר מהתקן C.O.S.C
4- 6+ מעבר לסטייה הזו אשתדל לקחת את השעון לכיוון בסוכנות.
לדעתי אין הצדקה ששעון שעולה כמה אלפי אירו ויש עליו תקן C.O.S.C לא ידייק.
מה שחשוב לי זה שהשעון ייתן תמורה מלאה לכסף שהושקע בו והדיוק הוא אחד הפרמטרים החשובים לתמורה.
כמובן שיש עוד פרמטרים אחרים שחשובים אבל נושא הדיוק הוא תנאי הכרחי וכמובן שלא מספיק.
|
|
|
|
|
|
°
|
דווקא אותי זה לא מטריד כלל
אייל
|
|
|
Dec 20, 2014 | 22:17 |
|
|
•
|
|
|
Dec 21, 2014 | 08:09 |
|
סתם בגלל אובססיה לשלמות בפועל בקצב שאני מחליף שעונים ואני מאמין שרובנו אין לזה משמעות גם ככה.
|
|
|
|
|
°
|
|
|
Dec 21, 2014 | 07:26 |
|
אדם עם שעון יודע מה השעה. אדם עם שני שעונים אף פעם לא בטוח
|
|
|
|
|
•
|
דיוק אומר כמה דברים..
rubi
|
|
|
Dec 21, 2014 | 08:02 |
|
כשהשעון מדייק מאוד לאורך זמן וזה גורף לכל השעונים מהסדרה (ולא לאיזה שעון בודד),זה אומר תכנון
טוב, איכות ייצור טובה,טולרנסים טובים של החלקים,וזה אומר הרבה על החברה מעבר לנושא
הפרקטיות שאתה יכול לסמוך על השעון.
מסכים עם יונתן, שעון יוקרתי חייב להיות מדויק ,(יכול לומר שישנם שעונים זולים יחסית שעושים בית ספר בדיוק לשעונים יקרים בהרבה)אך כמובן שזה לא הפרמטר היחידי ,כי שעון מכני סופר מדויק אך מכוער ,לא הייתי לוקח.
|
|
|
|
|
•
|
רוצים דיוק ?
cinege
> את/ה נמצא כאן
|
|
|
Dec 21, 2014 | 09:36 |
|
קנו שעוני קוורץ או גרנד סייקו עם ספרינג דרייב. באשר לשעונים מכניים אין ברירה אלא לחיות עם סטיה של שניות בודדות ליממה ולכוון מדי פעם. זה כנראה מפריע בעיקר לדייקנים ואני אחד מהם ולכן אם כבר אז בבקשה פלוס ולא מינוס.
|
|
|
|
|
|
|
מקרא:
ללא תוכן °
הודעה חדשה
|
לחיצה על העיגול תוביל לפתיחת ההודעה בעמוד נפרד